Vantaan palokuntanuorisotyö

Vantaan palokuntanuorisotoiminta on varsin vilkasta. Alueellamme toimii 11 VPK:ta, joissa kuudessa on aktiivinen nuoriso-osasto. Alueen nuoriso-osastoissa toimii arviolta yhteensä n. 75 nuorta, joista noin on 1/3 tyttöjä sekä noin 40 ohjaajaa.

Toimintamme runkona on nuoriso-osastojen välinen ns. vuosikilpailu, johon kuuluu viisi osakilpailua: tieto-, juoksu-, kalusto-, Festino- ja Vantaan Malja -kilpailut. Osakilpailuista juoksu- ja kalustokilpailut ovat henkilökohtaisia, muiden ollessa joukkuekilpailuja.

Leirit ovat palokukuntanuorisotoiminnan kohokohtia. Vuoden aikana meillä on kolme leiriä, joista yksi on maaliskuun alussa järjestettävä talvileiri. Heinäkuussa järjestetään kesäleiri, jonka pääpaino on palokuntataitojen koulutuksessa ja elokuussa kokoonnumme perinteiselle viikonloppuleirille. Tälle leirille osallistuu vuosittain yli 50 leiriläistä.

Omien tapahtumiemme lisäksi olemme aktiivisesti mukana Uudenmaan Pelastusliiton nuorisotyössä. Tästä osoituksena on pelastusliiton vuosittain jakama "Vuoden Nuoriso-osasto" -tunnustus, jonka on saanut alueellamme neljä nuoriso-osastoa: Sottungsby FBK (1996), Asolan VPK (1997 ja 2016), Wanda FBK (2004), Rajakylän VPK (2008) ja Rekolan VPK (2015).

Näillä sivuilla voit tutustua toimintakalenteriimme, vuosikilpailun tilanteeseen ja kilpailutuloksiin sekä kilpailusääntöihin.

Jos sinulle herää toiminnastamme kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä.

Alueen palokuntanuorisotyön ohjaaja

Jyri Sivonen
Gsm: 044 018 1301
Sähköposti: jyri.sivonen (at) gmail.com