Uutiset

Sopimuspalokuntien UATP kiertue on päättynyt!

28.10.2019

UATP kiertueen viimeinen opintopäivä on pidetty Porvoossa viime lauantaina. Paikalle saapui 15 sopimuspalokuntalaista UPL:n jäsenpalokunnista. Lisäksi opetukseen osallistui koko paikalla ollut työvuoro. Myös ensihoidon henkilöstö oli paikalla. Ainoastaan yksi ensihoidon yksikkö joutui lähtemään keikalle kesken koulutuksen. 

Kiertue on reissannut lähes vuoden eri puolella toimialuettamme ja se oli suunnattu kaikille sopimuspalokuntien hälytysosaston henkilöstölle. Kiertueen aikana lähes kaikki halukkaat pääsivät mukaan. Ainoan poikkeuksen teki viime talvena Itä-Uusimaa, jolloin hakijoita oli noin 120 ja mukaan voitiin ottaa vain 60. Siksi tämä viimeinenkin päivä vietiin Porvooseen. Tosin nyt Porvooseen olisi voinut tulla mistä vaan palokunnasta, mutta ainoastaan yksi tuli muulta alueelta. 

Kiertueen aikana opetukseen osallistui 165 sopimuspalokuntalaista ja mukana oli myös 50 päätoimista palo- ja ensihoidon henkilöä. Enemmänkin olisi mahtunut, mutta halukkaita ei ilmaantunut. 

Kiertueen toteuttamiseen saatiin rahoitusta Sähköturvallisuuden edistämiskeskukselta, Henry Ford säätiöltä ja palokunnat maksoivat pienen osallistumismaksun. Kaikki kiertueelle anotut avustusrahat käytettiin toteutukseen. 

Pelastuslaitosten UATP kiertue alkaa. 

Liitto on anonut jatkoapurahaa kiertuetta varten ja se tullaan suuntaamaan päätoimisille. Kaikki kolme pelastuslaitosta (IUP, KUP, LUP) ovat mukana kiertueessa. Myös Helsinki on ollut yhteydessä päästäkseen mukaan. Parhaillaan valmistetaan aineistoa, jonka avulla paloesimiehet, tai muu laitoksen määräämä henkilö käy teoriatuntien aineiston läpi työvuorojen kanssa. Sitten kolme käytännön rastia lähtee kiertämään paloasemien kautta ja henkilöstöllä on mahdollisuus tutustua Sähköä- ja kaasua käyttäviin autoihin sekä komponentteihin, jotka autossa näitä energioita sisältävät. Oman haasteensa tekee se, että kiertueen on kierrettävä koko alue neljään kertaan tavoittaakseen jokaisessa työvuorossa olevat ihmiset. 

Marraskuun alussa pidetään keirtueen suunnittelupalaveri laitosten kanssa ja sovitaan yksityiskohdista sekä kiertueen aikatauluista. Autot lähtevät rundille näillä näkymin heti vuoden vaihteen jälkeen.

 

Maahantuojat mukana. 

Kiertueen alusta saakka on monet autojen maahantuojat olleet mukana järjestelyissä yhtenä rintamana. Kiertue on saanut heiltä ajoneuvot käyttöön, komponentit lainaksi esittelyä varten ja usein myös heidän koulutuskeskuksesta kouluttajan. Myös Metropolia ammattioppilaitos on vahvasti mukana. Yhteistyö on kaikkien etu. Joukossa on vain voittajia. On kaikkien tahojen edun mukaista, että onnettomuustilanteessa uusi energiamuoto ei tapahtuneen lisäksi aiheuta enempää vaaratekijöitä. Kouluttamalla pelastustöihin osallistujat, voidaan merkittävästi parantaa heidän työturvallisuuttaan.

Aulis Aukka Partanen / UPL

08.11.2019Mika Gröndahl on valittu Uudenmaan Pelastusliiton uudeksi toiminnanjohtajaksi
10.09.2019Kutsu (sekä kokousasiakirjat) jäsenille UPL:n syyskokoukseen 25.11.2019
02.11.2019UPL:n kunniajäsen Jarmo (Jussi) Jokinen on menehtynyt 1.11.2019
31.10.2019Ryhmä- ja tapaturmavakuutukset palokunnille 2020
31.10.2019Tiedätkö kuinka Valtiokonttorilta haetaan korvauksia?
28.10.2019Sopimuspalokuntien UATP kiertue on päättynyt!
13.09.2019UPL:n syyskirje jäsenpalokunnille 11.9.2019
02.09.2019Viikkoharjoitus palokuntanuorille Uudenmaan Pelastusliiton tiloissa syksystä 2019 alkaen jatkuen kevääseen 2020!
28.06.2019UPL:n kesäkirje jäsenpalokunnille
19.05.2019Liikuntakalustokilpailun tulokset

Siirry arkistoon »