UPL 2.0 projektin eteneminen

Maanantai 29.7.2019 klo 16:32 - Camilla

Hei jälleen!

Blogi on ollut hieman hiljaiselolla. Nyt olisi tarkoitus päivitellä kuulumisia koskien UPL 2.0 projektia, eli minun opinnäytetyötäni.

Kevään mittaan olen ollut yhteydessä Uudenmaan pelastusliiton läntisen alueen sopimuspalokuntien päälliköihin koskien materiaalin keräystä ja tutkimustyön tekemistä, että opinnäytetyön tekeminen olisi ylipäätään mahdollista. Nyt vihdoin tutkimustyö alkaa olla päätöksessään ja seuraavana urakkana on laatia ja kirjoittaa itse opinnäytetyö. Työ tullaan julkistamaan myöhemmin Theseus -palvelussa ja on kaikkien luettavissa. 

Kyselyhaastatteluun osallistuneille annettiin mahdollisuus osallistua arvontaan ja nyt haastattelujen loputtua on aika arpoa voittaja. Arpaonni suosi Leppävaaran VPK:n jäsentä, voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. 

Syksyn mittaan päivittelen myös tänne blogin puolelle kuulumisia ja tulen kertomaan, kuinka opinnäytetyö edistyy.

Hyvää loppukesää,

Camilla

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: UPL, järjestötyö, humak

Kohti Pistoliekkiä: leiripäälliköiden tervehdys

Maanantai 8.4.2019 klo 12:12 - Teemu Jumpponen & Samuel Siliin

Hei kaikki!

Palokuntanuorten Pistoliekki 2019  -koulutusleirin valmistelut ovat jo hyvällä mallilla ja etenevät suunnitelmien mukaisesti aikataulussa. Leiritoimikunta on aloittanut leirin valmistelun jo viime vuoden puolella, marraskuun lopulla, pitämällä ensimmäisen leiritoimikunnan kokouksen. Tämän jälkeen leiritoimikunta on kokoontunut kahdesti, ja seuraava kokouskin on jo aivan kulman takana.

Leiritoimikunnassa on tänä vuonna mukana kaksi palokuntanuorta edustamassa nuorten mielipiteitä ja tuomassa nuorten kehitysideat kuuluville päätöksiä varten. Heidän lisäkseen toimikuntaan kuuluvat edustajat järjestävien pelastusliittojen nuorisotyöstä sekä muita aktiivisia ja kokeneita palokuntanuorisotyöntekijöitä Uudenmaan alueelta.

Leiritoimikunnan toiminta ei rajoitu vain kokouksiin, vaan leirivalmisteluja tehdään laajalla rintamalla koko kevään ja alkukesän ajan ennen varsinaista leiriä. Olemme aloittaneet leirin valmistelun käymällä läpi edellisten leirien palautteita ja hakemalla sieltä kehityskohtia tulevalle kesälle. Tavoitteenamme on tehdä tulevasta leiristä iloinen ja ikimuistoinen kokemus kaikille leiriläisille.

Koulutusleiri on oivallinen paikka oppia uusia palokuntataitoja, nähdä kavereita ja tutustua uusiin ihmisiin sekä pitää hauskaa samanhenkisten ihmisten kanssa. Kokemuksia täynnä olevan leirin aikana syntyy paljon sellaisia muistoja ja ystävyyssuhteita, jotka toivottavasi pysyvät  mukanasi läpi elämän. Kannattaa siis aktivoida ja muistuttaa palokuntasi vastuuhenkilöitä ilmoittamaan teidätkin mukaan vuoden parhaimpaan palokuntanuorten tapahtumaan Padasjoen Palotarukselle!

Leirin ilmoittautuminen on avattu HAKA-palokuntarekisteriin, ja ilmoittautuminen normaalilla leirimaksulla on mahdollista 5.5.2019 saakka. Tämän jälkeen mukaan pääsee vielä jälki-ilmoittautumismaksulla tai päivämaksulla.

Tänä vuonna tarjoamme ensimmäistä kertaa myös kesätyöturvan ilmoittautuville. Palautamme leirimaksusi 31.5.2019 asti, jos saat kesätöitä tai et pysty järjestelemään kesälomaasi juuri leirin ajaksi. Lisää tietoa kesätyöturvasta saat leirin nettisivuilta tai projektisihteeriltä.

Ennen leiriä kannattaa seurata Pistoliekki 2019 -leirin sometilejä saadaksesi tietoa leirin valmistelujen etenemisestä ja vinkkejä tulevaa leiriä varten. Sometilien kautta voit myös päästä mukaan vaikuttamaan tulevan leirin asioihin!

Tervetuloa leirille!

Leiripäälliköt Teemu & Samu

 

Leirin viralliset sometilit:

Facebook: facebook.com/pistoliekki2019

IG: @pistoliekki_2019

leirilogo_vari

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: leiri, palokuntanuoret, palokuntanuorisotyö, Pistoliekki 2019

Vapaaehtoisten kiinnittäminen

Torstai 29.11.2018 - Camilla Elgland

Sopimuspalokuntalaisia motivoivat eniten 

  • Hyvä henki ja yhteisöllisyys 

  • Halu auttaa onnettomuustehtävissä 

  • Hälytystehtävät 

(Sopimuspalokuntabarometri 2017) 

 

Olen huomannut, että keskusteluissa pinnalla on jatkuvasti ihmisten hyvinvointi. Keinoja ihmisten hyvinvoinnin lisäämiseksi ja takaamiseksi kehitetään ja parannetaan jatkuvasti. Taloustilanteen heikennyttyä monet toimijat ovat ottaneet koppia aiheesta ja ovat pohtineet keinoja hyvinvoinnin lisäämiseksi.  

Tutkimuksissa ollaan todettu, että yhdistystoiminta ja vapaaehtoistyö on monelle henkilölle merkityksellistä ja sillä onkin monia vaikutuksia – yhdelle merkityksellistä on tavata muita, toiselle se voi olla keino oppia uutta ja kehittää jo oppimaansa asiaa. Jollekin se voi olla keino vaikuttaa itseään koskeviin päätöksiin. Yhtä lailla tämä koskee palokuntaharrastusta kaikessa muodossaan.

Vapaaehtoisia tarvitaan jatkuvasti. Hae sinäkin mukaan! Etsi lähin sopimuspalokuntasi ja ota rohkeasti yhteyttä. Monenlaisia tekijöitä kaivataan!

Kuinka sitten saamme vapaaehtoisia kiinnitettyä mukaan toimintaan? Kysymykseen on vaikea antaa yhtä suoraa ja yksiselitteistä vastausta, sillä se on monien tekijöiden summa. Tärkeintä onkin, että jo valmiiksi aktiiviset jäsenet tekevät kaikkensa, että yhdistystoiminta jatkuu ja palokunnan tärkeimmät tehtävät tulevat tehdyiksi. Jokaisen kannattaa omalla kohdallaan miettiä, että voisiko tehdä jotain edellä mainittujen asioiden eteen tai voisiko jotenkin itse vaikuttaa muiden toimijoiden rekrytoimiseen ja toimintaan kiinnittymiseen. 

Mikä juuri sinua motivoi palokuntatoiminnassa? Kerro se kommenteissa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vapaaehtoistyö, sopimuspalokunta, vapaaehtoiset

Järjestötyötä oppimassa - Kuka on Camilla?

Perjantai 23.11.2018 - Camilla Elgland

Kuka olen? Uudenmaan pelastusliiton työharjoittelija Camilla Elgland 

Ikä: 21v 

Mistä tulen? Lohjalta, Virkkalasta.  

Kotipalokunta: Virkkalan VPK 

Palokunnassani minä: Toimin varhaisnuoriso-osaston johtajana.  

Opiskelen: Humanistisessa ammattikorkeakoulussa kolmatta vuotta yhteisöpedagogiksi 

Uudenmaan pelastusliitolla minä: Suoritan syventävää järjestötyön harjoittelua ja laadin opinnäytetyön.  

Ohjaajinani toimii: Toiminnanjohtaja Pekka Vänskä ja järjestösihteeri Sari Tuuri-Salonen.  

Vapaa-aikanani minä: Joko pyörin paloasemalla, nautin kolmen koirani seurasta tai askartelen / teen käsitöitä.

(Kuvassa: Sari Tuuri-Salonen (edessä), Pekka Vänskä (vasemmalla) ja Camilla Elgland (oikealla).

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Humanistinen ammattikorkeakoulu, työharjoittelu, järjestötyö