Kurssit

Asuintalon turvallisuuskurssit antavat hyvät valmiudet luoda ja kehittää asuintalojen turvallisuustoimintaa. Asuintalojen turvallisuushenkilöt ja väestönsuojan hoitajat kannattaa perehdyttää tehtäviinsä. Tehokkaimmin ja helpoiten tämä onnistuu siihen tarkoitukseen järjestettävillä kursseilla.

Kurssilla jaetaan aina oppilasmateriaali, josta asioita voi palauttaa mieliin kurssin jälkeenkin. Kurssimaksu laskutetaan kurssin päättymisen jälkeen taloyhtiöltä tai suoraan kurssilaiselta.

Uudenmaan Pelastusliitto toteuttaa varautumiskoulutuksen yhteistyössä OK -opintokeskuksen sekä alueellisten pelastuslaitoksien kanssa Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan maakuntien alueella. Asuinkiinteistön turvallisuuskursseja ja väestönsuojan hoitajan kursseja järjestetään saman sisältöisinä usealla eri paikkakunnalla.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos:

Loviisa, Porvoo ja Sipoo

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos:

Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Tuusula ja Vantaa

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos:

Espoo, Hanko, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Nummela, Tammisaari ja Vihti

Myös muiden kuntien alueelle voidaan tarvittaessa tulla koulutusta järjestämään, mikäli kurssilaisia saadaan riittävä määrä.

Kurssikuvaukset

Asuinkiinteistönturvallisuuskurssi
Asuinkiinteistönturvallisuuskurssi on tarkoitettu vähintään kolmen asunnon asuinrakennuksien turvallisuushenkilön tehtävään valituille henkilöille. Kurssia suositellaan myös kiinteistön hallituksen jäsenille, isännöitsijälle sekä kaikille niille, joille oman asumisen turvallisuuden edistäminen on tärkeää.

Kurssilla perehdytään perusteellisesti asumisturvallisuuden eri osa-alueisiin sekä annetaan valmiudet suoriutua asuinkiinteistön turvallisuusasioiden tiedottamisesta muille talon asukkaille.

Väestönsuojanhoitajankurssi
Väestönsuojan kunnossapidosta ja toimintakunnosta voidaan varmistua nimeämällä ja kouluttamalla tehtäviin väestönsuojan hoitaja, joka tekee suojalle vuosittaisen toimintatarkastuksen sekä ryhtyy tarvittaessa toimenpiteisiin puutteiden korjaamiseksi. Suojan hoitaja laatii myös suojan tyhjentämissuunnitelman, johtaa suojan käyttökuntoon laittoa ja ihmisten toimintaa suojautumistilanteen aikana. Hänet perehdytetään kurssilla suojan laitteiden ja varusteiden käyttöön suojautumisen eri vaiheissa.